Οριστικό: «Τέλος» από την Εθνική Γερμανίας ο Κρόος

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 15:35
UPD:15:36
Pool via REUTERS/FRANK AUGSTEIN
A- A A+

Επιβεβαιώθηκε το σενάριο μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας στην φάση των «16» του Euro 2020 από την Αγγλία, που ήθελε τον Τόνι Κρόος να είχε αποφασίσει να μην ξαναπαίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ο έμπειρος μέσος με ανάρτησή του στο Instagram γνωστοποίησε επίσημα την αποχώρησή του από την «νασιονάλμανσαφτ», με την φανέλα της οποίας αγωνίσηκε 106 φορές.

Ο 31χρονος άσος έζησε την κορυφαία στιγμή στην διεθνή καριέρα ενός παίκτη, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 στην Βραζιλία, όντας τότε μέλος των «πάντσερ» που έφτασαν στην κορυφή του κόσμου.

Μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 από την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» (2-0), ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε δηλώσει πως σκέφτεται να μη συνεχίσει στην Εθνική, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος λίγα 24ωρα αργότερα.

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του, ήταν μια απόφαση που είχε πάρει από καιρό. «Τα έδωσα όλα, θα έφτανα στις 109 συμμετοχές μέχρι το φινάλε του Euro, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Είχα αντιληφθεί ότι δεν θα έπαιζα στο Μουντιάλ του 2022. Θέλω πλέον να επικεντρωθώ στους στόχους μου με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα επόμενα χρόνια.

Θα έχω πλέον χρόνο για ξεκούραση, πράγμα που δεν είχα στο παρελθόν, τα τελευταία 11 χρόνια όπου υπηρετούσα την εθνική ομάδα. Θέλω να γίνω και καλύτερος σύζυγος και πατέρας για την γυναίκα και τα τρία μου παιδιά. Ήταν τεράστια τιμή που φόρεσα τη φανέλα με το εθνόσημο. Το έκανα με πάθος και υπερηφάνεια.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς για τη στήριξη σε όλη αυτή τη διαδρομή. Ευχαριστώ και όσους άσκησαν αρνητική κριτική και μου έδιναν κίνητρο να συνεχίσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ και τον Γιόακιμ Λεβ. Με έκανε διεθνή και Παγκόσμιο Κυπελλούχο. Με εμπιστεύθηκε. Ήταν τιμή μου, να προσέχετε, καλή τύχη στον Χάνσι Φλικ».

Ο Κρόος συμμετείχε σε όλα τα ματς του Euro χωρίς να χάσει ούτε ένα λεπτό. Με τις 106 συμμετοχές που κατέγραψε έγινε ο 7ος τα χρονικά της Εθνικής ομάδας, μαζί με τον Τόμας Μίλερ.

Έχει σκοράρει 17 φορές με την Γερμανία, ενώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του γκολ ήταν το τρομερό φάουλ απέναντι στη Σουηδία στο Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις