Εθνική Πινακοθήκη: Σε καλή κατάσταση είναι οι κλεμμένοι πίνακες

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 17:29
A- A A+

Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας χαρακτήρισε, σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδωνη, το γεγονός ότι μετά από 9 χρόνια, δύο σημαντικά έργα τέχνης -το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν- επιστρέφουν στη Εθνική Πινακοθήκη.

Η κα Μενδώνη τόνισε ότι ειδικοί που συνεργάζονται με την ελληνική αστυνομία είδαν τους πίνακες και αποφάνθηκαν ότι είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν υποστεί ζημίες. Ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, που απαιτούνται από πλευράς αστυνομίας, οι άνθρωποι της Πινακοθήκης θα παραλάβουν τους πίνακες.

Ο 49χρονος οικοδόμος, δράστης της κλοπής, διατηρούσε  λογαριασμό στο twitter, στον οποίο επί σειρά ετών, δηλαδή από το 2013 και μετά, παρακολούθησε τις τιμές των έργων του Πικάσο στους οίκους δημοπρασιών -και συγκεκριμένα των γυναικείων πορτραίτων σαν αυτό που είχε κλέψει- προκειμένου να είναι ενήμερος για το ποια είναι η τιμή στην αγορά για το συγκεκριμένο έργο.

Μάλιστα, παρακολουθούσε δικαστικές εξελίξεις με πίνακες και έργα τέχνης που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα, που είχαν κλαπεί και, ομοίως, εξελίξεις από εταιρείες που παρακολουθούσαν και προσπαθούσαν να εντοπίσουν κλεμμένα έργα τέχνης.

Προτεινόμενα για εσάς