Πληθώρα επιλογών για εμβολιασμένους σινεφίλ

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 09:03
A- A A+

Η δημιουργία που απέσπασε το φετινό Όσκαρ διεθνούς ταινίας, μια δυναμική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον, ένα παραμύθι για τη φιλία και τα τέρατα που κρύβουμε όλοι μέσα μας, horror σίκουελ, μεταναστευτικό δράμα εποχής και τρεις επανεκδόσεις έρχονται  στα θερινά, αλλά και στις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας που ανοίγουν για εμβολιασμένους και κατόχους αρνητικού self-test.

«Άσπρο Πάτο»

Η βραβευμένη, με Όσκαρ διεθνούς ταινίας, δημιουργία του Τόμας Βίντερμπεργκ -με πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελεσεν, παρουσιάζει τη θεωρία ότι γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα, τουλάχιστον- θα άνοιγε το μυαλό μας, θα μείωνε τα προβλήματά μας και θα αύξανε τη δημιουργικότητά μας.

ROSEBUD.21
Όταν η θεωρία αυτή εξάψει την περιέργεια τεσσάρων φίλων, όλοι τους μεσήλικοι και βαριεστημένοι καθηγητές γυμνασίου, εκείνοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα πείραμα που απαιτεί να διατηρούν μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όντας μονίμως μεθυσμένος, ποιος ξέρει τι μπορούν να καταφέρουν μερικές γουλιές για τους ίδιους και τους μαθητές τους;

«Ο Προστάτης»

Η περιπέτεια του Ρόμπερτ Λόρενζ μάς μεταφέρει στα σύνορα μεταξύ Αμερικής και Μεξικού, στην Αριζόνα όπου ο κτηματίας Τζιμ (Λίαμ Νίσον) -βετεράνος του Βιετνάμ, βρίσκεται σε μια βίαιη αντιπαράθεση με μια συμμορία δολοφόνων μεξικάνικου καρτέλ, οι οποίοι καταδιώκουν στις ΗΠΑ ένα μικρό αγόρι.

SPENTZOSFILM
Εκείνο θα βρεθεί στον δρόμο του Τζιμ, που αποφασίζει να το προστατέψει, επιστρατεύοντας την εμπειρία του ως πρώην πεζοναύτης.

«Λούκα»

Στο animation του Ενρίκο Κασαρόζα, ο Λούκα περνά το καλοκαίρι με τον καλύτερό του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού. 

DISNEY GREECE
Μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, ένα παραμύθι για τη φιλία και τα τέρατα που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

«Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω»

Στη νέα τους τρομακτική περιπέτεια, οι ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων Εντ και Λορέιν Γουόρεν (Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα) βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο ανατριχιαστική υπόθεση της καριέρας τους.

TANWEER
Ένας νεαρός, κατηγορούμενος για στυγνή δολοφονία, επικαλείται τη δαιμονοληψία ως ελαφρυντικό. Μπορούν οι Γουόρεν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι αθώος; Το περιστατικό βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80.

«Το Νησί των Ψεμάτων»

Στο μεταναστευτικό δράμα εποχής, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ένα πλοίο με 260 μετανάστες από την Ισπανία ναυαγεί στις απότομες ακτές του νησιού Σαλβόρα.

WEIRD WAVE
Τρεις γυναίκες από το νησί θα σπεύσουν να βοηθήσουν τους ναυαγούς, κατορθώνοντας να σώσουν μερικούς, αλλά η έρευνα ενός δημοσιογράφου για το ναυάγιο θα εντείνει τις φήμες πως υπάρχει δόλος πίσω από την τραγωδία... Μια αληθινή ιστορία από το παρελθόν, στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ισπανίδας Πάουλα Κονς.

«Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου»

Στην κωμωδία του Τζορτζ Γκάλο, δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία, χρησιμοποιούν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη, στην προσπάθειά τους να σωθούν.

TANWEER
Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν. Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς και Μόργκαν Φρίμαν σε ένα ριμέικ της ομότιτλης ταινίας από τη δεκαετία του ’80.

«Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ»

Η Μάργκαρετ και η Έλεν Σλέγκελ είναι δύο ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες αδερφές. Η εύπορη οικογένεια Γουίλκοξ παραμένει ακαλλιέργητη και εντελώς συμβατική. Με φόντο την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας, η ιστορία στήνεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες: τους διανοούμενους Σλέγκελ και τους πραγματιστές Γουίλκοξ. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η νεαρή και ατίθαση Έλεν Σλέγκελ επισκεφθεί την κατοικία των Γουίλκοξ, το Χάουαρντς Εντ. Εντυπωσιασμένη από τον κόσμο τους και τον τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, η Έλεν θα παρασυρθεί και, σε μια στιγμή επιπολαιότητας, θα αρραβωνιαστεί τον Πολ Γουίλκοξ, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

COHEN MEDIA GROUP

Βραβευμένη αριστοτεχνική διασκευή του Τζέιμς Άιβορι πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έντουαρντ Φόρστερ, με τους Έμα Τόμσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Άντονι Χόπκινς.

«Ο Τρελός Πιερό»  

Ο Πιερό εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι, προς άγνωστη κατεύθυνση, με την μπέιμπι σίτερ, προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. 

Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί, θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα, φτάνοντας μέχρι τον γαλλικό νότο.  Άνα Καρίνα, Ζαν Πολ Μπελμοντό και Ζαν-Λικ Γκοντάρ φιλοσοφούν για τον έρωτα και τη ζωή.  

«2046»

Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι συνδυάζει μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας -που εκτυλίσσεται το 2046, με μια ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται στο Χονγκ Κονγκ ανάμεσα στα 1966 και 1967.

Ένας Κινέζος συγγραφέας γράφει ένα μυθιστόρημα ενώ οι διάφορες γυναίκες οι οποίες περνούν από τη ζωή του, δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεχάσει τον μεγάλο έρωτά του.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς