Ν. Τζανάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται ακαριαία

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 12:04
UPD:12:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στην υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, που έχει καλλιεργήσει ανησυχίες ότι θα απειλήσει την πορεία προς την κανονικότητα στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε, η μεταδοτικότητά της είναι περίπου 60% μεγαλύτερη από τη βρετανική, η οποία με τη σειρά της ήταν πιο μεταδοτική σε ποσοστό 50% από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού.

«Μεταδίδεται ακαριαία», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Τονίζοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα νοσήσουν σε πολύ χαμηλό ποσοστό από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά κυρίως οι ελάχιστοι που θα νοσήσουν θα το περάσουν ελαφρά και δεν θα χρειαστεί να εισαχθούν σε νοσοκομείο, ο καθηγητής σημείωσε ότι οι ανεμβολίαστοι νέοι κάτω των 18 ετών αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι του πληθυσμού που αγγίζει περίπου τα 2 εκατομμύρια.

Σχολιάζοντας την «κάρτα ελευθερίας» για νέους 18-25 ετών που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση, ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει, γιατί είναι πιθανό κάποιοι να καθυστερήσουν να εμβολιαστούν περιμένοντας ανάλογη πριμοδότηση και για αυτούς.

Τέλος, αναφερόμενος στις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για προνόμια αλλά για απόδοση των δικαιωμάτων που είχαν πριν την πανδημία και δεν υπάρχει λόγος να τα στερείται κάποιος μετά τον εμβολιασμό του.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή