Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 10:15
UPD:10:36
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για τις 12:30 προγραμματίστηκαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Την συνέντευξη θα συντονίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οι υπουργοί θα ανακοινώσουν ττον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι χώροι της ψυχαγωγίας και τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης για εμβολιασμένους και μη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,ο κ. Γεωργιάδης έδωσε την κεντρική ιδέα των προνομίων που θα παραχωρηθούν στους εμβολιασμένους. Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας, είπε. 

Ο υπουργός Αναπτυξης επιβεβαίωσε ότι τα καταστήματα εστίασης  θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και  αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται, όπως διευκρίνισε, μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή