CIA: «Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα»

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 11:06
A- A A+

Την ύπαρξη εθνικής τουρκική μειονότητας εντός της ελληνικής επικράτειας επικαλείται για πρώτη φορά στην ετήσια παγκόσμια έκδοση της CIA, που αναφέρεται στις εθνικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, πρόκειται για τον ετήσιο World Factbook των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, μία συλλογή από χάρτες, σημαίες και αναλυτικές γεωγραφικές πληροφορίες η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο για κάθε χώρα και περιοχή του κόσμου. Σύμφωνα με τη συλλογή, το 98% του πληθυσμού της χώρας μας είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 2% αναφέρεται ως «Τούρκοι και άλλοι».

Απάντηση Γ. Κουμουτσάκου

Κληθείς να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε: «Εάν τα όσα δημοσιεύονται ανταποκρίνονται πράγματι στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκθεσης, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, τα αναφερόμενα στην έκθεση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεύτερον, ούτε γραφειοκρατίες, ούτε μυστικές υπηρεσίες, μπορούν να μεταβάλλουν ή να αλλοιώσουν Διεθνείς Συνθήκες και οπωσδήποτε δεν μπορούν να μεταβάλλουν την πραγματικότητα που ισχύει στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή