Πολιτική
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007 11:06

CIA: «Τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα»

Την ύπαρξη εθνικής τουρκική μειονότητας εντός της ελληνικής επικράτειας επικαλείται για πρώτη φορά στην ετήσια παγκόσμια έκδοση της CIA, που αναφέρεται στις εθνικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, πρόκειται για τον ετήσιο World Factbook των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, μία συλλογή από χάρτες, σημαίες και αναλυτικές γεωγραφικές πληροφορίες η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο για κάθε χώρα και περιοχή του κόσμου. Σύμφωνα με τη συλλογή, το 98% του πληθυσμού της χώρας μας είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 2% αναφέρεται ως «Τούρκοι και άλλοι».

Απάντηση Γ. Κουμουτσάκου

Κληθείς να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε: «Εάν τα όσα δημοσιεύονται ανταποκρίνονται πράγματι στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκθεσης, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, τα αναφερόμενα στην έκθεση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεύτερον, ούτε γραφειοκρατίες, ούτε μυστικές υπηρεσίες, μπορούν να μεταβάλλουν ή να αλλοιώσουν Διεθνείς Συνθήκες και οπωσδήποτε δεν μπορούν να μεταβάλλουν την πραγματικότητα που ισχύει στη χώρα μας».