The Times: Γερμανικά σχέδια για να απαγορευθεί η είσοδος των Βρετανών στην ΕΕ

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 06:55
UPD:06:56
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει σήμερα να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ή όχι, λόγω της παραλλαγής Δέλτα η οποία έχει εξαπλωθεί στη χώρα, υποστηρίζει η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» λόγω της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times , η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας. Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει στηρίξει την πρόταση για επιβολή καραντίνας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. 

Πηγές της βρετανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την είδηση ανέφεραν πως η Μέρκελ φαίνεται «αυξανόμενα απομονωμένη», προσθέτοντας ότι αρκετές χώρες θα σκεφτούν πως είναι δική τους απόφαση και όχι μια απόφαση που θα παρθεί στο Βερολίνο. 

Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή