ΝΒΑ: Φινάλε-θρίλερ με το Φοίνιξ να κάνει το 2-0 επί των ΛΑ Κλίπερς

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 07:37
UPD:08:04
USA TODAY Sports/Mark J. Rebilas
A- A A+

Ανεπανάληπτο ήταν το φινάλε στο Game 2 των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας του ΝΒΑ, με το Φοίνιξ να επικρατεί 104-103 των ΛΑ Κλίπερς και να κάνει το 2-0 στη σειρά.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο ΝτιΑντρε Εϊτον ο οποίος με άλει ουπ κάρφωμα επτά δέκατα του δευτερολέπτου χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα της Αριζόνα.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος από την αρχή έως το τέλος του. Καμμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά στη διάρκειά του.

Κι αν ο Πολ Τζορτζ ήταν εκείνος που είχε πετύχει μεγάλα καλάθια, εξελίχθηκε σε «μοιραίο παίκτη» των Κλίπερς, καθώς αστόχησε σε δύο βολές με το σκορ στο 102-103, δίνοντας... ανάσα στο Φοίνιξ.

Ο Μάικλ Μπρίτζες με τη σειρά αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε, ενώ απέμεναν 9 δέκατα του δευτερολέπτου για το τέλος. Αυτό δεν στοίχισε στους γηπεδούχους, που χάρη σε ένα... τρελό άλει ουπ-κάρφωμα του Έιτον έκαναν το 104-103, αφήνοντας και... 7 δέκατα του δευτερολέπτου στους Κλίπερς, που δεν ήταν αρκετά για να φέρουν τη νίκη στην ομάδα του Λος Άντζελες.

Ο Κάμερον Πέιν με 29 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των «Ήλιων», με τον Έιτον να προσθέτει 24 πόντους και 14 ριμπάουντ και τον Ντέβιν Μπούκερ 20 πόντους (αλλά με 5/16 σουτ).

Για τους Κλίπερς, ο Τζορτζ είχε 26 πόντους, ο Ρέτζι Τζάκσον 19 και ο Ίβιτσα Ζούμπατς 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις