Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο συζυγοκτόνος

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 10:15
UPD:12:08
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 33χρονος δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον 12ο ανακριτή φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων αποδοκίμασε τον συζυγοκτόνο.

Η απολογία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Όπως γνωστοποίησε ο συνήγορος του 33χρουνου δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, αναμένεται να ζητηθεί από τον ανακριτή ολιγόωρη προθεσμία προτού ξεκινήσει η απολογία προκειμένου να μελετήσουν τα νέα στοιχεία που συμπεριλήφθησαν χθες στη δικογραφία και προέρχονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Να σημειωθεί ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία με κάμερα ασφαλείας από το υπνοδωμάτιο, την οποία ο δράστης είχε ξηλώσει από το υπνοδωμάτιο και είχε πετάξει στο πάτωμα. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε αφαιρέσει τις κάρτες μνήμες από τις κάμερες και στην αρχική κατάθεσή του είχε ισχυριστεί πως αυτό είχε γίνει από τους «κακοποιούς» που υποτίθεται ότι είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Σε άλλη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα εικονίζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι (Monopoly) όπου υποτίθεται ότι είχε κρύψει ο ίδιος 15.000 ευρώ και τα οποία «εντόπισαν» οι τρεις δράστες.

Στο μεταξύ δύο ώρες πριν από την απολογία του 33χρονου συζυγοκτόνουπαραιτήθηκε από την υπόθεση ο ποινικολόγος Βασίλης Σπύρου επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο κ. Σπύρου είχε αναλάβει το σκέλος της επιμέλειας του 11μηνου βρέφους του ζευγαριού.

 Να σημειωθεί ότι ο συζυγοκτόνος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Στην παράιτηση του κ. Σπύρου αναφέρθηκε ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. «Σε αυτό δεν μπορώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι επιλογή του εντολέως μου πλέον, όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς στο επίπεδο ανακρίσεως, έχει γίνει σαφές όλες αυτές τις μέρες ότι αυτός ο οποίος το χειρίζεται είμαι αποκλειστικά και μόνο εγώ. Κάτι άλλο που να έχει προκύψει δεν μπορώ να σας πω», ανέφερε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση καθώς αναμένεται να ισχυριστεί ότι ο φόνος της 20χρονης συζύγου του δεν ήταν προμελετημένος και ότι όλη αυτή την περίοδο έλεγε ψέματα προκειμένου να «σκεφτεί» τι θα γίνει με το παιδί του. 

Λίγα λεπτά πριν από την άφιξη του κατηγορούμενου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η οικογένεια της Καρολάιν.

«Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας ο κ. Χαρμάνης σημείωσε ότι «το θέμα του παιδιού πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Καταρχήν θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Στην Ελλάδα η ποινική ευθύνη είναι εξ’ ατομικευμένη και όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Καρολάιν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω ότι με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση»

«Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση», είπε επίσης αναφέροντας πως ημητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από κόσμο. «Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Το νησί, πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή