Γλυκά Νερά: Απολογείται ο 33χρονος συζυγοκτόνος- Παραιτήθηκε από την υπόθεση ο ποινικολόγος Βασίλης Σπύρου

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 07:53
UPD:08:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Αποφασισμένος να μην ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαιν, στα Γλυκά Νερά, από τον σύζυγο της, εμφανίστηκε  πριν από λίγο ο ποινικολόγος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος είχε αναλάβει το σκέλος της επιμέλειας του 11μηνου βρέφους του ζευγαριού.

Να σημειωθεί ότι ο συζυγοκτόνος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

«Δεν επιθυμώ  πλέον να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπόθεση σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου. 

Στο μεταξύ ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 33χρονος δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος στα Γλυκά Νερά προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να κρύψει κάθε ίχνος της αποτρόπαιης πράξης του.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί , ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία. 

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ' ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός πιλότος, ο οποίος επί 37 ημέρες πρόβαλλε ψευδείς ισχυρισμούς περί τριών υποτιθέμενων ληστών που είχαν εισβάλει στο σπίτι, θα παρουσιάσει νέα στοιχεία στην προσπάθειά του να προβάλλει ένα καινούργιο «αφήγημα» στον απόηχο της αναγκαστικής μαραθώνιας ομολογίας του.

Ειδικότερα, αναμένεται να ισχυριστεί ότι ο φόνος της 20χρονης συζύγου του δεν ήταν προμελετημένος και ότι όλη αυτή την περίοδο έλεγε ψέματα προκειμένου να «σκεφτεί» τι θα γίνει με το παιδί του. 

«Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που “πυροδότησαν” την πράξη του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του δράστη Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

«Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτα», υποστήριξε ο κ. Παπαιωαννίδης μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

«Δεν αλλάζει ακριβώς τίποτα από την λεπτομερή ομολογία που έχει δώσει σε επίπεδο προανακρίσεως», είπε επίσης προσθέτοντας ότι ο 33χρονος συζυγοκτόνος θα ομολογούσε την πράξη του στο άμεσο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με ό,τι του είπε ο ίδιος ο εντολέας του. 

«Ήρεμη ψυχική κατάσταση»

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο δράστης αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού . Ο συζυγοκτόνος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Οι συνήγοροι του δράστη γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό , φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο , αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

«Σκηνοθεσία»

Την ίδια ώρα, όμως, συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν το πώς «σκηνοθέτησε» ο συζυγοκτόνος τη σκηνή του εγκλήματος, κατορθώνοντας επί εβδομάδες να παραπλανήσει την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τη συγκλονισμένη κοινή γνώμη. Ειδικότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία με κάμερα ασφαλείας από το υπνοδωμάτιο, την οποία ο δράστης είχε ξηλώσει από το υπνοδωμάτιο και είχε πετάξει στο πάτωμα. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε αφαιρέσει τις κάρτες μνήμες από τις κάμερες και στην αρχική κατάθεσή του είχε ισχυριστεί πως αυτό είχε γίνει από τους «κακοποιούς» που υποτίθεται ότι είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Σε άλλη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα εικονίζεται το επιτραπέζιο παιχνίδι (Monopoly) όπου υποτίθεται ότι είχε κρύψει ο ίδιος 15.000 ευρώ και τα οποία «εντόπισαν» οι τρεις δράστες.

Εναντίον του 33χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα. Το πρώτο αφορά την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επισύρει ισόβια κάθειρξη. Το δεύτερο αφορά την κακοποίηση ζώου που επισύρει δέκα χρόνια κάθειρξη. Επίσης κατηγορείται για αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού (ψευδής καταγγελία και ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση). 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή