ΗΠΑ: Χρηματική αμοιβή ως κίνητρο των εταιρειών για τον εμβολιασμό εργαζομένων

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 21:18
UPD:21:35
USA TODAY Sports/Darren Yamashita
A- A A+

Στις ΗΠΑ, οι εργοδότες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απαίτηση εμβολιασμού έναντι του Covid-19 από το εργατικό δυναμικό. Η Επιτροπή Ίσης Απασχόλησης λέει ότι οι εταιρείες μπορούν νομικά να ζητήσουν από τους υπαλλήλους να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό τους, αλλά πρέπει να είναι σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις αλλεργίες ή άλλες ανησυχίες για την υγεία, χωρίς διάκριση ή παραβίαση του απορρήτου.

Ορισμένοι εργοδότες, όπως η Saks και η Delta Air Lines, υποχρεώνουν σε εμβολιασμό ορισμένους υπαλλήλους. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase, ενθαρρύνουν έντονα αλλά δεν υποχρεώνουν τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Barrons. Η Μοντάνα έχει εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στους εργοδότες να απαιτούν να εμβολιαστούν οι νέοι εργαζόμενοι και άλλες πολιτείες εξετάζουν παρόμοια μέτρα.

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν κίνητρα με μετρητά για την ενίσχυση των εμβολιασμών των εργαζομένων. Η Publix προσφέρει 125 δολάρια, η Kroger προσφέρει 100 δολάρια, η Amazon προσφέρει έως και 80 δολάρια και η Walmart δίνει 75 δολάρια. Η American Airlines προσφέρει 50 δολάρια και μια επιπλέον μέρα το επόμενο έτος.

Ωστόσο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή από υπαλλήλους του Houston Methodist Hospital, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους ότι τα εμβόλια είναι «πειραματικά και επικίνδυνα». Το νοσοκομείο, το οποίο ανέστειλε 178 υπαλλήλους που είχαν αρνηθεί το εμβόλιο, δήλωσε ότι θα απολύσει τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 21 Ιουνίου.

Καμπανάκι από Μπάιντεν

Στο μεταξύ, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πέτυχε το ορόσημο των 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων που χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ υπό τη διοίκησή του, εξέδωσε μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι οι περιπτώσεις Covid θα αυξηθούν σε ορισμένες περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta θα κάνει τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη πιο ευαίσθητα στον ιό.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή