Περί προνομίων στη λέσχη των εμβολίων

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 05:15
UPD:06:54
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

Τι θα πει: «ουδείς θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία να δέχεται στο κατάστημά του μόνο εμβολιασμένους»; 
Μπορείς να ταξιδεύεις με το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19, αλλά δεν θα μπορείς να πίνεις και να τρως; Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εμβολιασμού είναι η μία από τις τρεις εναλλακτικές για ελευθερία μετακίνησης.

Πολίτες είμαστε, δεν έχουμε καθηλωθεί στη νηπιακή ηλικία. Κάνουμε επιλογές, σταθμίζοντας στοιχεία. Θωπεύοντας την τριβή με τη συναλλαγή, ο αρνητής, ο καχύποπτος, ο φοβισμένος, ο διστακτικός θα παρακινηθεί, για να χτίσουμε επιτέλους το τείχος ανοσίας με στέρεη δομή; 

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν. Είναι κατάκοιτοι, ευάλωτοι, ενώ σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών και με τα τρία εμβόλια της κατηγορίας τους. Από επίσημα χείλη ακούσαμε ότι παρατηρείται πίεση στα ραντεβού, με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Άρα, ενδιαφέρον, και μάλιστα ζωηρό υπάρχει, οπότε οι επιδόσεις θα κριθούν από τις παραδόσεις. 

Ύστερα, υπάρχουν κι αυτοί που διατηρούν το προνόμιο του Θωμά, που επιμένει για να πεισθεί, ιδίως μετά την ιστορία με το εμβόλιο της AstraZeneca και τα αλληλοαναιρούμενα μηνύματα, που γέννησαν κι άλλες ανησυχίες και επιφυλάξεις. Δεν είχαν εξαρχής τη δυνατότητα να επιλέξουν εμβόλιο, αυτό λογίζουν προνόμιο.

Η διαδικασία εμβολιασμού λειτουργεί. Εύκολη και αποτελεσματική. Μας ζήλεψαν, τουλάχιστον στην αρχή, ακόμη και οι Γερμανοί. Η διαδικασία εμβολιασμού λειτουργεί, αλλά δεν αρκεί, όσα μπόνους/διευκολύνσεις/παραχωρήσεις/προνόμια κι αν τάξουν, όσα φόβητρα κι αν αγιάσουν. Για να γίνει το τοιχάκι (λιγότερο από το 25%) τείχος του 70%, χρειάζεται πειθώ και ικανός αριθμός εμβολίων. Και τα περί προνομίων; Όσων το πνεύμα και η ψυχή δεν έχει νυστάξει, βάζουν στην καθημερινότητά τους τάξη. 

Το κράτος οφείλει από παραλογισμούς να τους απαλλάξει. Πλήρως εμβολιασμένοι, μετά το 15νθήμερο προστατευμένοι και σε self tests υποχρεωμένοι; Συγγνώμη, αλλά η άρση του, δεν είναι προνόμιο, είναι πρωτόνιο.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή