Γερμανία: Η ζήτηση για εμβόλια θα συνεχίσει να υπερβαίνει την προσφορά

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 12:02
UPD:12:06
REUTERS/POOL
A- A A+

Η ζήτηση για εμβόλια κατά του Covid-19 στη Γερμανία θα συνεχίσει να ξεπερνά τον τις προμήθειες για αρκετές ακόμη εβδομάδες καθώς η χώρα πλησιάζει το ορόσημο για τη χορήγηση μιας πρώτης δόσης στο μισό πληθυσμό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

«Εξακολουθούμε να προχωρούμε με μεγάλη ταχύτητα, αλλά ξέρω ότι η ζήτηση εξακολουθεί να υπερβαίνει την προσφορά και έτσι θα παραμείνει για αρκετές εβδομάδες περισσότερο», δήλωσε ο Σπαν την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Inforadio.

«Αλλά μιλάμε για εβδομάδες και όχι για μήνες και αυτό σημαίνει ότι έχουμε καλές προοπτικές για το υπόλοιπο καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Μετά από μια αργή αρχή, η προσπάθεια της Γερμανίας επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες και ιδιωτικοί γιατροί πρόκειται να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική εκστρατεία που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερες από 50 εκατ. δόσεις χορηγήθηκαν την Πέμπτη, με περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας. της Γερμανία

Καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνονται και το ποσοστά μολύνσεων μειώνονται, η Γερμανία χαλαρώνει τους περιορισμούς σε όλη τη χώρα. Τα περιστατικά ανά 100.000 άτομα πληθυσμού μειώθηκαν κάτω από τα 30 την Παρασκευή, αφού ανέβηκαν σε σχεδόν 170 στις 26 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας RKI.

Ο Σπαν είπε ότι, ενώ η εκστρατεία της Γερμανίας υστερεί συγκριτικά με τη Βρετανία κατά τρεις με τέσσερις εβδομάδες, όλοι οι πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την πρώτη δόση μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή