Αντετοκούνμπο: Μένω μακριά από το μπάσκετ όταν δεν παίζω

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 10:55
UPD:10:58
USA TODAY Sports/Sam Navarro
A- A A+

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τοποθετήθηκε για πολλά θέματα μιλώντας σε δημοσιογράφους, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο απομπλέκει το μυαλό του όταν δεν βρίσκεται στο παρκέ.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA υπογράμμισε πως δεν παρακολουθεί αγώνες όταν δεν παίζει κι εστιάζει στον εαυτό του, ενώ τόνισε πως όταν βρίσκεται στο σπίτι του δεν μιλάει για το άθλημα που τον έκανε γνωστό, αλλά το μόνο που κάνει είναι να παίζει με τον γιο του και να βλέπει Netflix.

Μεταξύ άλλων, ο Giannis μίλησε: 

Για το τι αλλάζει στην προετοιμασία του για τα πλέι οφ περιμένοντας τον αντίπαλό του«Απλώς εστιάζουμε στους εαυτούς μας. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και περιμένουμε. Κάνουμε ό,τι κάνουμε από την αρχή της σεζόν, χτίζοντας καλές συνήθειες και εστιάζοντας στους εαυτούς μας ώστε να είμαστε καλύτεροι σε επίθεση και άμυνα».

Για το αν θα παρακολουθούσε το πέμπτο παιχνίδι των Νετς με τους Σέλτικς: «Δεν παρακολουθώ μπάσκετ. Παίζουμε πολύ και προπονούμαστε. Προσπαθώ να μείνω μακριά από αυτό λοιπόν όταν δεν παίζω και εστιάζω στον εαυτό μου. Δεν ξέρω τα άλλα σκορ, δεν προσέχω τα άλλα παιχνίδια, απλώς εστιάζω στον εαυτό μου».

Για τον τραυματισμό του ΝτιΒιντσέντζο και τι αλλάζει αυτό για τους Μπακς, ειδικά αμυντικά: «Χωρίς τον Ντόντε θα είναι δύσκολο, επειδή φέρνει σκληράδα στην ομάδα και σκοράρει για εμάς. Είναι νέος αλλά ήταν από τους ηγέτες μας. Ελπίζω κάποια παιδιά να βγουν μπροστά τώρα και ελπίζω να επιστρέψει υγιής. Θα είναι κοντά στην ομάδα όμως. Θα χρειαστούμε βοήθεια από όλους».

Για το τι πιστεύει ότι έχει μάθει μαρκάροντας παίκτες που έχουν την μπάλα και έχει να αντιμετωπίσει κάποια σκριν: «Πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά όταν δέχομαι σκριν. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει καλύτερος παίκτης με ύψος 2.13 μέτρα από εμένα στον κόσμο στο να αποφεύγει σκριν. Είναι δύσκολο. Είναι σαν να βάζεις τον Μπρουκ Λόπεζ να το κάνει. Είμαι μεγάλος στόχος. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να σπάσω σκριν ως γκαρντ τραυματίστηκα στον αγκώνα».

Για το αν μετά από κάθε παιχνίδι σβήνει το πόσα παιχνίδια λείπουν στους Μπακς για τον τίτλο: «Ναι το κάνω για να ξέρω πόσο δρόμο έχω για τον στόχο. Είναι σαν καλαντάρι για εμένα. Όπως εκεί αλλάζει ο μήνας, έτσι κάνω στα πλέι οφ. Όλοι ξέρουν ότι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έχοντας στο μυαλό μας στον μεγάλο στόχο. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν έχει ήδη ξεχάσει την σειρά με τους Χιτ: «Έχει τελειώσει για εμένα αυτή η σειρά. Μετά το τέταρτο παιχνίδι, όταν βγήκα αλλαγή, είδα το σκορ και κατάλαβα ότι η σειρά είχε τελειώσει, σταμάτησα να ασχολούμαι. Τέλος. Δεν με ένοιαζε τι κάναμε και με τι διαφορά νικήσαμε. Προσπαθώ να μείνω ήρεμος και να εστιάσω στο πώς θα γίνω καλύτερος και να εστιάσω σε ένα παιχνίδι κάθε φορά. Δεν ξέρω αν λειτουργεί πάντα αυτό, αλλά αυτό προσπαθώ να κάνω».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις