Κικίλιας σε συνέλευση ΠΟΥ: Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στο τούνελ- Πάνω από 5 εκατ. εμβολιασμοί

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 12:57
UPD:13:01
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Ο υπουργός εξέφρασε τα  συλλυπητήριά του και την ακλόνητη, όπως είπε, υποστήριξή του σε όλους τους εκπροσώπους των παρευρισκομένων υπουργείων Υγείας των κρατών μελών, «πρωτίστως για τη δύσκολη μάχη για την αξία της ζωής που ο καθένας μας αντιμετωπίζει, ως συνέπεια της νόσου COVID-19». 

«Η COVID-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Εξέφρασε ακόμη ευγνωμοσύνη προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο, όπως υποστήριξε, το οποίο έχει αναλάβει- την υποστήριξη των κρατών μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- «και ειδικά προς τον Περιφερειακό Διευθυντή για την Ευρώπη και καλό φίλο της Ελλάδας, Δρ. Χανς Κλούγκε». 

Ανακοίνωσε δε, ότι «η κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δρ. Κλούγκε, ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες».  

«Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για τον λαό της Ελλάδας αλλά και τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών. Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλους σας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή