Πρ. Παυλόπουλος: «Δύσκολο» αναμένεται το καλοκαίρι

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007 12:40
UPD:13:02
A- A A+

Για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού εν όψει του «δύσκολου καλοκαιριού» ενημέρωσαν σήμερα το πρωί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκος.

Εξερχόμενος από την ευρεία σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι το καλοκαίρι αναμένεται δύσκολο και, όπως είπε, ακόμα και αν βρέξει η αναπλήρωση των υδάτινων πόρων είναι αδύνατη. Αρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραμένει στο ακέραιο, διαβεβαίωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος εστίασε την προσοχή του σε δυο σημεία την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την πρόληψη των πυρκαγιών.

Ειδικά για το βόρειο και νότιο Αιγαίο, τόνισε ότι έχουν ήδη δοθεί 26 εκατομμύρια ευρώ για έργα αφαλάτωσης. Για τον καθαρισμό των δασών δόθηκαν πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τα αναλογούντα ποσά στους ΟΤΑ, από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Ανάπτυξης. Για τους ΟΤΑ που βρίσκονται στην πρώτη ζώνη του βαθμού επικινδυνότητας ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι δόθηκε ήδη και δεύτερη επιχορήγηση.

Επεσήμανε ότι εγκρίθηκε και η πρόσληψη εποχικού προσωπικού από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ένα μήνα νωρίτερα, οπότε «θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούνιο και γι' αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή