Αρ. Πελώνη: Οι εμβολιασμοί προχωρούν υποδειγματικά και με συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 13:44
INTIME NEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
A- A A+

Συνεχίζεται «με τον ίδιο υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς επιταχυνόμενους ρυθμούς» η επιχείρηση «Ελευθερία», είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως μέχρι χθες είχαν γίνει περίπου  4.615.000 εμβολιασμοί: περισσότεροι από 2.974.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 1.709.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα και τις αμέσως επόμενες μέρες θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και την προσθήκη εμβολιαστικών κέντρων στα νησιά, επανέλαβε.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως από αύριο, Παρασκευή, θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες ηλικίας 35-39 και στη συνέχεια για τους 30-34 ετών. Εκτιμάται έτσι ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 34%) και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό 20%), υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Όπως συμπλήρωσε, έχει ήδη ξεκινήσει  η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των διαμενόντων και των εργαζόμενων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 40 νησιά και βαίνει προς ολοκλήρωση στην επόμενη εβδομάδα σε άλλα 27.

Στο μεταξύ, συνέχισε, έχουν ενισχυθεί οι δομές - τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία - στα νησιά, με περισσότερους υγειονομικούς, πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες  διακομιδών εάν και εφόσον χρειαστεί. Έχει ήδη αναβαθμιστεί το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και 24ωρη βάση τα περιστατικά ούτως ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στις επάλξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ανάδειξη της χώρας μας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε πως, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, που θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί μέσα στον χρόνο. Ειδικά για τους νοσηλευτές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» κατά του κορωνοϊού, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. «Είναι μια δέσμευση που γίνεται πράξη» είπε η κ. Πελώνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή