Ξανά στην Εθνική Γαλλίας ο Μπενζεμά

Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 22:15
UPD:22:25
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Η μεγάλη επιστροφή στην Εθνική Γαλλίας είναι γεγονός.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν παραμέρισε τις προσωπικές διαφορές που είχε με τον Καρίμ Μπενζεμά, μετά τα σχόλια του τελευταίου προς το πρόσωπό του πριν από πέντε χρόνια, και κάλεσε ξανά τον στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης στην αποστολή της πρωταθλήτριας κόσμου Γαλλίας, για την τελική φάση του επερχόμενου Euro 2020.

Από το πρωί της Τρίτης (18/05) τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (L'Equipe, Le Parisien και Marca) είχαν προαναγγείλει την επιστροφή του χαρισματικού σκόρερ στους «τρικολόρ» μετά από 6 ολόκληρα χρόνια!.
Ο 32χρονος άσος με 29 γκολ στην τρέχουσα περίοδο με την φανέλα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν έχει αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του από το 2015, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε σκάνδαλο εκβιασμού κατά του τότε συμπαίκτη του στην Εθνική (και νυν άσου του Ολυμπιακού) Ματιέ Βαλμπουενά.

Έναν χρόνο μετά (2016), ο Μπενζεμά είχε «επιτεθεί» φραστικά στον Ντεσάν, υποστηρίζοντας πως «...υπέκυψε στην πίεση που του ασκήθηκε από ένα ρατσιστικό κομμάτι της Γαλλίας», όταν τότε τον είχε αφήσει εκτός αποστολής για τα τελικά του Euro 2016.

Ο Ντεσάν, όμως, έβαλε στην άκρη τις όποιες διαφορές υπάρχουν ή, υπήρχαν και με γνώμονα το καλό της Εθνικής κάλεσε ξανά τον Μπενζεμά, κάνοντας ακόμη πιο δυνατή την Γαλλία ενόψει του Euro.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των πρωταθλητών κόσμου του 2018, είχε τονίσει το 2016 πως «...αυτό το σχόλιο δεν θα το ξεχάσω ποτέ», ωστόσο, ο χρόνος αποδείχθηκε ο «καλύτερος γιατρός», βοηθώντας να κλείσουν οι «πληγές» στη μεταξύ τους σχέση.

Ο ίδιος εξήγησε για την απόφαση που πήρε: «Δεν έχω την ικανότητα, κανείς δεν έχει, να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξει κάτι. Το πιο σημαντικό είναι το σήμερα και το αύριο. Υπήρξαν σημαντικά βήματα, ένα από αυτά πολύ σημαντικό» τόνισε απ’ την πλευρά του ο Ντεσάν, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την «επιστροφή» του Μπενζεμά, προσθέτοντας:

«Έχουμε δει από κοντά ο ένας τον άλλον. Είχαμε μια μακρά συζήτηση. Μετά από αυτό είχα μια μακρά σκέψη μέχρι να καταλήξω σε αυτήν την απόφαση. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω μια λέξη της συζήτησης, είναι μόνο δική μας δουλειά. Το χρειαζόμουν, το χρειαζόταν...

Ήμουν πάντα αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, αλλά πάντα παραμέριζα το προσωπικό στοιχείο. Η Εθνική Γαλλίας δεν μου ανήκει, ακόμα κι αν γνωρίζω καλά ότι η ευθύνη που έχω είναι σημαντική λόγω των επιλογών που πρέπει να κάνω».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις