Μία αφρώδης βλέννα κάνει μπουρμπουλήθρες στο χέρι του Ντάμιεν Ντερόχερ καθώς τρίβει ελαφρά ένα από τα χιλιάδες σαλιγκάρια που κρατά σε ειδική εγκατάσταση στην αυλή του.
Ο 28χρονος Γάλλος βιοτεχνικός άρχισε τον Δεκέμβριο να χρησιμοποιεί το υγρό του σαλιγκαριού για να φτιάξει σαπούνια, τα οποία πουλά στην τοπική αγορά.
REUTERS/STAFF
«Είναι όλα στην επιδεξιότητα του πώς γαργαλάς», είπε ο Ντεσρόχερ καθώς έβγαζε τη βλέννα, σημειώνοντας ότι η διαδικασία δεν σκοτώνει τα ζώα. «Το αγγίζω μόνο με το δάχτυλό μου, βλέπετε ότι δεν είναι βίαιο, είναι απλό».
Πρώην τεχνικός υπολογιστών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Ντεσρόχερ αποφάσισε να αρχίσει την εκτροφή σαλιγκαριών στη βόρεια γαλλική πόλη Wahagnies ως μια μορφή «επιστροφής στη φύση».
REUTERS/STAFF
«Μόλις παρατηρήσετε και δείτε πώς συμπεριφέρονται τα σαλιγκάρια, είναι πραγματικά πολύ ελκυστικά. Είναι πραγματικά ένα ζώο που αγαπώ», σημείωσε.
Έχει συγκεντρώσει συνολικά 60.000 σαλιγκάρια. Καθώς μπαίνουν στην αναπαραγωγική τους περίοδο, τα περισσότερα μεταφέρονται σε μια μεγαλύτερη τοποθεσία, ενώ περίπου 4.000 κρατούνται σε έναν ειδικό χώρο στο σπίτι του για να παράγουν βλέννα.
REUTERS/STAFF
Ένα μόνο σαλιγκάρι θα αποδώσει περίπου 2 γραμμάρια βλέννας, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου 40 σαλιγκάρια για να παράγει 80 γραμμάρια - αρκετά για να κατασκευάσει 15 μπάρες σαπουνιού 100 γραμμαρίων.
«Χρειαζόμαστε αρκετά σαλιγκάρια», είπε.
REUTERS/STAFF
Αν και αρκετά ασυνήθιστο στα καλλυντικά της Δύσης, η βλέννα του σαλιγκαριού έχει γίνει πιο συνηθισμένο συστατικό αλλού, συμπεριλαμβανομένων των κορεατικών προϊόντων ομορφιάς, καθώς φημίζεται για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.
REUTERS/STAFF
Ο Ντεσρόχερ είπε ότι η βλέννα περιέχει κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά τα οποία έχουν αντιγηραντικές και θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Τα σαλιγκάρια χρησιμοποιούν επίσης φυσικά τη βλέννα τους για να επιδιορθώσουν τα κελύφη τους σε περίπτωση τραυματισμού.
Ο Ντεσρόχερ είπε ότι στοχεύει να παράγει 3.000 σαπούνια από βλέννα σαλιγκαριού σε έναν χρόνο παραγωγής.
naftemprokigr με πληροφορίες Reuters