Αυστηρή γλώσσα Λευκού Οίκου προς Ισραήλ για τον βομβαρδισμό κτηρίου με ΜΜΕ

Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 20:18
UPD:22:13
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Ένας Aμερικανός απεσταλμένος έφτασε στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες αποκλιμάκωσης καθώς συνεχίζεται η αναταραχή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Ο Χάντι Αμρ θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με Ισραηλινούς, Παλαιστίνιους και αξιωματούχους του ΟΗΕ και θα ενισχύσει αυτό που οι διπλωμάτες των ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως ανάγκη για «βιώσιμη ηρεμία».

ASSOCIATED PRESS

Στο μεταξύ το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων AP δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, που κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του και εκείνα του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τον «μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενος στο Ισραήλ, ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι "ύψιστης σημασίας".

Ο Τζο Μπαίντεν δέχεται έντονες πιέσεις. Οι πιέσεις που δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έρχονται μόνο από τους Ρεπουμπλικανούς. Η ηγεσία του κόμματός του τίθεται καθαρά στο πλευρό του Ισραήλ, κι αυτό ισχύει και για όλα τα μέλη του κόμματος στο Κογκρέσο, και αυτό είναι επίσης πρόβλημα.

ZVIKA BIRAN VIA REUTERS/ZVIKA BIRAN

Νωρίτερα σήμερα μία ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε στρατόπεδο προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσε 10 άτομα, ενώ ένας παλαιστινιακός πύραυλος σκότωσε έναν άνδρα στο Ισραήλ.

Η βία αυτής της εβδομάδας στη Γάζα και το Ισραήλ είναι η χειρότερη από το 2014. Για έκτη ημέρα συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας να σφυροκοπούν θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον πόλεων του Ισραήλ ενώ Αμερικανοί και Άραβες διπλωμάτες αναζητούν τρόπο ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση.

REUTERS/HENRY NICHOLLS

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία και Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τους Παλαιστίνιους.

Οι αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad Airways και flydubai ακύρωσαν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, ακολουθώντας το παράδειγμα αμερικανικών και ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, που αποφεύγουν το Ισραήλ λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών εκεί.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή