Ισπανία: Στους κάτω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες το εμβόλιο της J&J

Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 16:32
UPD:16:34
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Η Ισπανία αποφάσισε τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson κατά της Covid-19 στους ενήλικες κάτω των 60, με τους πολίτες μεταξύ 50 και 59 ετών, καθώς τις ευάλωτες ομάδες να έχουν προτεραιότητα.

Αυτή είναι η πρόταση της ισπανικής επιτροπής για τα εμβόλια, την οποία σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εγκρίνει η επιτροπή δημόσιας υγείας, στην οποία εκπροσωπούνται το Υπουργείο Υγείας και οι αυτόνομες κοινότητες. Εξαιρούνται από αυτήν την ομάδα  εκείνοι κάτω των 60 ετών που έλαβαν την πρώτη δόση με το σκεύασμα της AstraZeneca και οι οποίοι θα πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τα τέλη Μαΐου για να αποφασίσει η επιτροπή τι εμβόλιο θα τους χορηγηθεί

Αυτό αναφέρεται στη νέα ενημέρωση του σχεδίου εμβολιασμού (το έβδομο) στο οποίο είχε πρόσβαση η Vanguardia και το οποίο σήμερα το απόγευμα θα αναλυθεί από την επιτροπή.

Σύμφωνα με τοκ κείμενο το σκεύασμα Janssen άρχισε να χρησιμοποιείται στην ομάδα των 70 έως 79 ετών και αργότερα για να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Μετά από τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, αυτό το εμβόλιο θα συνεχίσει να χορηγείται στην επόμενη ομάδα, ηλικίας 50 ετών και άνω, καθώς και σε άλλες συγκεκριμένες ομάδες, ακόμη και αν είναι νεότεροι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη La Vanguardia

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή