Αλκ. Βατόπουλος: Περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική η απόφαση για τις μετακινήσεις

Ασφάλεια υπάρχει 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 09:15
UPD:10:52
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική είναι η απόφαση για τις μετακινήσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση».  

Χαρακτήρισε δε, τα εμβόλια και τα self tests, 2 όπλα που βρίσκονται στη διάθεσή μας, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιούνται καταλλήλως, διευκρινίζοντας επίσης ότι η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.

Όσον αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων, επεσήμανε ότι μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους, ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες. 

Να νιώθουμε ασφαλείς τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου 

Μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου, δήλωσε ο κ. Βατόπουλος, αναφέροντας ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση. Σχετικά με τα εμβόλια σε εφήβους, τόνισε πως θα πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους για να χορηγηθούν. 

Τοπικά lockdowns

Ο καθηγητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdowns,καθώς, όπως εξήγησε, η πανδημία δεν έχει τελειώσει και για αυτό το λόγο, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή