ΠΟΥ: Επανεξετάζεται για κατεπείγουσα χρήση το εμβόλιο της Moderna

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 13:13
UPD:13:19
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna θα επανεξεταστεί στις 30 Απριλίου από εμπειρογνώμονες για πιθανή χρήση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Reuters.

«Συζητάμε για το εμβόλιο της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ σε απάντηση σε ένα ερώτημα. Μια απόφαση σχετικά με το εμβόλιο, η οποία τώρα αξιολογείται στο πλαίσιο της συντομευμένης διαδικασίας βάσει προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμενόταν σε μία έως τέσσερις ημέρες μετά.

Μέχρι στιγμής, τα εμβόλια COVID-19 που παρασκευάστηκαν από την Pfizer, την AstraZeneca και την Johnson & Johnson έχουν λάβει έγκριση από την ΠΟΥ, κάτι που αποτελεί μήνυμα προς τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων της ΠΟΥ εξέτασε τη Δευτέρα το εμβόλιο COVID-19 της κινεζικής Sinopharm και αναμένεται να επανεξετάσει το προϊόν Sinovac στην επόμενη συνεδρίασή του στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με την ΠΟΥ.

Ο Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, δήλωσε σε μια εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι ήταν σε καλό δρόμο να παραγάγει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου COVID-19 φέτος και 1,4 δισεκατομμύρια το επόμενο έτος.

«Βρισκόμαστε στο τελικό βήμα για να επιτύχουμε συμφωνία με τον μηχανισμό COVAX», δήλωσε ο Μπανσέλ, αναφερόμενος στην εγκατάσταση κοινής χρήσης εμβολίων που διαχειρίζεται η GAVI Vaccine Alliance και η ΠΟΥ για να παρέχουν δόσεις σε φτωχότερες χώρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή