Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στις Βερσαλλίες - Διερευνώνται τα κίνητρα

Νεκρή μία υπάλληλος και ο δράστης
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 16:36
UPD:18:18
REUTERS/BENOIT TESSIER

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ένας άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα μία υπάλληλο στο αστυνομικό τμήμα Ραμπουγιέ στο Υβελίν. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δράστη, ο οποίος κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, το οποίο αναφέρει τον εισαγγελέα και την αστυνομική πηγή των Βερσαλλιών. Ο δράστης φέρεται να ήταν Τυνήσιος.

Η Βαλερί Πεκρές, πρόεδρος της περιφέρειας του Il-de-France δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το κίνητρο της τρομοκρατίας. Από την άλλη, μια αστυνομική πηγή είπε στο Ρόιτερς ότι ο δράστης δεν φώναζε ισλαμιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τα γεγονότα συνέβησαν λίγο μετά τις 14.00 (τοπική ώρα) ανέφερε η πηγή της αστυνομίας. Η υπάλληλος άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο, παρά την παρέμβαση των διασωστών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τραυματίστηκε στον λαιμό.

Ο Ζαν Καστέξ και ο υπουργός εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμάναν ανακοίνωσαν ότι μεταβαίνουν στην περιοχή. Ο Εμανουέλ Μακρόν επιστρέφει από το Τσαντ, όπου παρευρέθη στην κηδεία του προέδρου Ιντρίς Ντεμπί.

«Ένας αστυνομικός ήταν θύμα μιας επίθεσης με μαχαίρι στο αστυνομικό τμήμα Rambouillet, όπου πηγαίνω», έγραψε στο Twitter ο κ. Νταρμαράν.

Η πρόεδρος του ακροδεξιού  Rassemblement National, Μαρίν Λεπέν, καταδίκασε την επίθεση, προειδοποιώντας ότι «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση», σχολιάζοντας την περίπτωση να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Άγνωστος στην αστυνομία ο δράστης

Ο δράστης, Τυνήσιος υπήκοος, ηλικίας 36 ετών, ήταν άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Διέθετε νόμιμα έγγραφα.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών θα εκφράσουν τη στήριξή τους στους συναδέλφους του θύματος και μέσω αυτών στο σύνολο της αστυνομίας» και τις δυνάμεις ασφαλείας που «στοχοθετήθηκαν εκ νέου», σημείωσε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο τρόμος, για μία ακόμη φορά στοχοθετεί και πλήττει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», αντέδρασε η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Alliance στο Twitter.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro και το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή