Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη σε άπορους που έλαβαν δωρεάν το εμβόλιο από το Βατικανό

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 14:49
UPD:14:52
via REUTERS/VATICAN MEDIA
A- A A+

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε άστεγους και άπορους που έλαβαν δωρεάν το εμβόλιο για την COVID-19 από τις φιλάνθρωπες δράσεις του Βατικανού, καθώς γιόρτασε την ονομαστική του εορτή, του Αγίου Γεωργίου.

Περίπου 600 από τα 1.400 άτομα που έλαβαν μια πρώτη δόση πριν από αρκετές εβδομάδες έλαβαν τη δεύτερή τους δόση την Παρασκευή.

Ο Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, γεννημένος πριν από 82 χρόνια στο Μπουένος Άιρες, πέρασε περίπου 30 λεπτά κουβεντιάζοντας με μερικούς από δέκτες των εμβολίων. Τους πρόσφερε φαγητό και γλυκά,  σοκολατένια αυγά.

Το Βατικανό έχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία που επιτρέπει δωρεές, μέσω της ιστοσελίδας του Βατικανού, για το κόστος ενός εμβολίου που προορίζεται για άτομα σε φτωχές χώρες.

Vaccino Sospeso

Ονομάζεται "vaccino sospeso" (προπληρωμένο εμβόλιο), παίρνει το όνομά του από την παράδοση του "caffe sospeso" στη Νάπολη, όπου οι άνθρωποι αφήνουν χρήματα ως πράξη φιλανθρωπίας για να πληρώσουν για έναν καφέ για έναν άπορο άτομο του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή μόνο στον μπάρμαν.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος εμβολιάστηκε, όπως και ο πρώην Πάπας Βενέδικτος, 93 ετών, είπε ότι ο εμβολιασμός είναι η ηθική επιλογή, εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκος, το Βατικανό έχει δημιουργήσει μια σειρά δομών για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, όπως μια κλινική, εγκαταστάσεις κολύμβησης και κομμωτήρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή