«Δεν τίθεται θέμα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων»

Διευκρινίζει η κυβέρνηση
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 15:02
A- A A+

Δεν τίθεται θέμα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων διευκρινισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τα όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Στο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε για μετά τις εκλογές «απροκατάληπτο διάλογο στην κατεύθυνση της θεσμοθέτησης εγγυήσεων για όλους τους υπαλλήλους που είτε υπηρετούν είτε θα προσλαμβάνονται στο μέλλον με άλλη έννομη σχέση», ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση για την πρόσληψη μη μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

«Δεν τίθεται θέμα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Την εγγυάται το Σύνταγμα και δεν την αγγίζει κανείς», υπογράμμισε ο κ.Αντώναρος και διευκρίνισε: «Ο πρωθυπουργός είπε, για μια ακόμη φορά, κάτι που έχει σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος και που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος μιας μερίδας εργαζομένων στο δημόσιο, που δεν απολαμβάνουν καθεστώτος μονίμων υπαλλήλων. Σ΄αυτούς τους υπαλλήλους,που δεν έχουν δυνατότητα προαγωγής, προβλέπεται πλέον η παροχή της δυνατότητας να έχουν υπηρεσιακή ανέλιξη, για λόγους εσωτερικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα επεσήμανε ότι και «οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον δημόσιο τομέα, θα προσλαμβάνονται με το καθεστώς που ισχύει και σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή