Κάθε εμβόλιο έχει το χρώμα του

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 15:23
REUTERS/BERNADETT SZABO
A- A A+

Ένα ουγγρικό ζαχαροπλαστείο κυκλοφόρησε μια σειρά από γλυκά μους με θέμα το εμβόλιο Covid-19.

Στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Σουλγιάν στη μικρή πόλη Veresegyhaz, βορειοανατολικά της Βουδαπέστης, η επιλογή είναι ανάμεσα σε πολυεπίπεδες μους με πολύχρωμα ζελέ σε μικρά ποτήρια, με διακοσμητικές σύριγγες στην κορυφή.

REUTERS/BERNADETT SZABO

Κάθε χρώμα ζελέ αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό εμβόλιο Covid-19: Kίτρινο του λεμονιού για το AstraZeneca και ένα ελαφρώς πιο σκούρο κίτρινο προς το πορτοκαλί για το Sinopharm, πράσινο για το Pfizer, πορτοκαλί για το Sputnik V και ένα έντονο μπλε για το Moderna.

REUTERS/BERNADETT SZABO

Αυτά τα γλυκά έρχονται σε μια στιγμή που εκατομμύρια Ούγγροι καλούνται να εγγραφούν για εμβολιασμό, ενώ συζητούν τα πλεονεκτήματα των διαφόρων εμβολίων που διατίθενται.

REUTERS/BERNADETT SZABO

Οι άνθρωποι δεν έχουν ωστόσο τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου, αλλά λαμβάνουν ό,τι είναι διαθέσιμο από τον οικογενειακό γιατρό τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες έχουν ενταχθεί σε ομάδες του Facebook για να συνδεθούν με άλλους που έχουν λάβει τα ίδια εμβόλια.

REUTERS/BERNADETT SZABO

«Εδώ όλοι μπορούν να επιλέξουν, χωρίς εγγραφή και δεν υπάρχουν παρενέργειες», δήλωσε η ζαχαροπλάστης Καταλίν Μπένκο στο ζαχαροπλαστείο Σουλγιάν, προσθέτοντας ότι η πρόθεση δεν ήταν η εκστρατεία υπέρ ή κατά του εμβολιασμού ή υπέρ ενός εμβολίου ή ενός άλλου.

REUTERS/BERNADETT SZABO

«Ο καθένας μπορεί να τα δοκιμάσει όλα, καθώς η μόνη πιθανή παρενέργεια θα είναι ένα μικρό χαμόγελο στο πρόσωπό τους», είπε καθώς απλώνει προσεκτικά το πορτοκαλί ζελέ πάνω από μερικές μους. Εμείς προσθέτουμε ως γνωστή «παρενέργεια» και τις θερμίδες.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή