Σερβία - Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Κοστούνιτσα για τη σύλληψη του στρατηγού Τόλιμιρ

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 17:02
A- A A+

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Κοστούνιτσα κατέθεσαν 81 βουλευτές του Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας (SRS) με το αιτιολογικό ότι απεκρύβη η αλήθεια για τη σύλληψη του πρώην στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας Ζντράβκο Τόλιμιρ.

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στρατηγός συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και παραδόθησε στο Δικαστήριο της Χάγης.

Ωστόσο ο ίδιος ο Τόλιμιρ κατά την πρώτη του εμφάνιση χθες ενώπιον των δικαστών, υποστήριξε ότι συνελήφθη στη Σερβία και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του εθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ανέφερε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι ο Τόλιμιρ συνελήφθη στο Βελιγράδι και πρόσθεσε: "Το διαμέρισμα που κρυβόταν ο Τόλιμιρ στο Νέο Βελιγράδι βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και ένα μήνα, αλλά οι αρχές περίμεναν να φτάσει η ντελ Πόντε για να τον συλλάβουν".

Οι βουλευτές που κατέθεσαν την πρόταση μομφής, ζήτησαν να συζητηθεί η πρόταση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για αύριο. Ο πρόεδρος της Βουλής θα αποφασίσει εάν θα εντάξει τη συζήτηση στο πρόγραμμα της αυριανής συνεδρίασης, όταν θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της επιτροπής ¶μυνας και Ασφάλειας που βρίσκεται σε εξέλιξη και συζητά το θέμα του Τόλιμιρ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή