Φον ντερ Λάιεν: 50.000.000 δόσεις Pfizer/BioNtech στο β' τρίμηνο

Επισπεύδονται οι παραδόσεις μετά το πρόβλημα με την J & J
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 15:19
UPD:15:27
REUTERS/CAGLA GURDOGAN
A- A A+

Επισπεύδει τους εμβολιασμούς η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όπως ανακοίνωσε η ίδια η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το μπλοκ ήρθε σε συμφωνία με τις Pfizer/BioNtech για παράδοση επιπλέον 50.000.000 δόσεων, που θα διατεθούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή στο β' τρίμηνο του έτους.

Όπως είπε η κα. Φον ντερ Λάιεν, αυτές οι δόσεις ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν στο δ' τρίμηνο του έτους.

«Οσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τόσο καλύτερα θα θωρακιστούμε απέναντι στον κορωνοϊό», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε, η ΕΕ έφτασε τους 100.000 εμβολιασμούς. Περίπου 27.000.000 Ευρωπαίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Η κα. Φον ντερ Λάιεν στάθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο Janssen της Johnson & Johnson. Μετά τα περιστατικά θρομβώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία ανακοίνωσε πως καθυστερεί τις παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

«Πολλοί παράγοντες μπορούν να αλλάξουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως είδαμε και με την περίπτωση της J & J. Οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να φροντίσουμε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Θεμιστοκλέους: Βασικός κορμός των εμβολιασμών αποτελεί το σκεύασμα της Pfizer

«Ο βασικός κορμός και οι βασικές ποσότητες δόσεων είναι από την εταιρεία Pfizer  που συνεχίζουμε κανονικά», εξήγησε ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

«Να υπενθυμίσω ότι τον Μάιο περιμένουμε περισσότερο από 1,5 εκατ. δόσεις (της Pfizer)», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή