Johnson & Johnson: Καθυστερεί τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 17:46
UPD:17:48
via REUTERS/JOHNSON & JOHNSON
A- A A+

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις του εμβολίου στην Ευρώπη, λίγο αφότου οι αμερικανοί αξιωματούχοι Υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές προέτρεψαν στην αναστολή των εμβολιασμών με το σκεύασμα Janssen, νωρίτερα την Τρίτη.

«Γνωρίζουμε για μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει άτομα με θρόμβους αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια σε μικρό αριθμό ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19», ανακοίνωσε ο φαρμακευτικός κολοσσός, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει «επανεξετάσει». αυτές τις περιπτώσεις με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.

Η αμερικανική εταιρεία είχε στείλει την πρώτη παράδοση εμβολίων στην Ευρώπη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είχε προγραμματιστεί να στείλει περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Νωρίτερα την Τρίτη, οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ συνέστησαν μια άμεση παύση της χρήσης του εμβολίου Johnson & Johnson κατά της Covid-19, σύμφωνα με δήλωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το FDA, έξι αποδέκτες εμβολίων ανέπτυξαν σπάνια θρόμβους αίματος εντός περίπου δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Η σύσταση, που έγινε σε συνδυασμό με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), σημαίνει ότι τα ομοσπονδιακά σημεία διανομής εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των χώρων μαζικού εμβολιασμού, θα σταματήσουν τη χρήση του εμβολίου μίας βολής.

Μετά την έγκριση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου J&J από ρυθμιστικές αρχές στα τέλη Φεβρουαρίου, περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί στις ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα μικρό ποσοστό των περίπου 120 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters και τη DW

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή