Ρωσία: Συμφωνίες με 10 χώρες και 20 φαρμακευτικές για την παραγωγή του Sputnik V

Το ρωσικό εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί από 59 χώρες
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 16:19
UPD:16:29
A- A A+

Μέσα στον Απρίλιο ξεκινά η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V από τις περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Μόσχα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Κ. Ντμίτριεφ ανέφερε πως υπάρχουν συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, προσθέτοντας ότι Ινδία και Ν.Κορέα παράγουν ήδη το Sputnik-V.

Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων. Να σημειώσουμε πως το Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή