Επέλεξε την Εθνική Αλβανίας ο Μιτάι

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 10:56
UPD:11:03
aekfc
A- A A+

Την Εθνική Αλβανίας επέλεξε να εκπροσωπεί στο εξής ο Μάριο Μιτάι.

Στο χθεσινοβραδινό (31/03) ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 με το Σαν Μαρίνο ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής πού αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα μπήκε στο ματς στο 88ο λεπτό κι ενώ η ομάδα του είχε το προβάδισμα με 2-0, αντικαθιστώντας τον Λενγιάνι και σε ηλικία 17 ετών και 237 ημερών έγινε ο μικρότερος ηλικιακά διεθνής.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο Μιτάι επέλεξε οριστικά την Εθνική Αλβανίας με τις μικρές ομάδες της οποίας, άλλωστε, αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο νεαρός έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Ιωνίας Αττικής και αποτελεί το κορυφαίο project των "κιτρινόμαυρων" ακαδημιών. Μέχρι πρότινος διατηρούσε δικαίωμα να επιλέξει την Ελλάδα, όσο δεν είχε παίξει με άλλη Εθνική ανδρών, ωστόσο, η επιλογή του ήταν διαφορετική.

Με τη συμμετοχή του εναντίον του Σαν Μαρίνο πρόσθεσε ακόμα ένα ρεκόρ στα πολλά που έχει καταγράψει κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα, αλλά και ο τέταρτος συνολικά συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις