Φόρμουλα Ένα: Στον Χάμιλτον η πρώτη νίκη της χρονιάς

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 20:28
UPD:21:18
Pool via REUTERS/LARS BARON
A- A A+

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν νικητής του πρώτου εφετινού αγώνα της Φόρμουλα Ένα, που έγινε στο Μπαχρέιν, μετά από μεγάλη μάχη ως το τέλος με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατάφερε να πάρει τη νίκη βάζοντας υποψηφιότητα για την κατάκτηση κι ενός 8ου παγκόσμιου τίτλου στην καριέρα του, μπροστά από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull-Honda, που τον πίεσε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ειδικά στους τελευταίους γύρους, ο Φερστάπεν πίεσε αφόρητα τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή σερί, που όμως είχε την ποιότητα και την εμπειρία να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πρώτη του νίκη σε εναρκτήριο αγώνα μετά από πέντε χρόνια!

Στην τρίτη θέση κατετάγη το δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes, με οδηγό τον Βάλτερι Μπότας.

Ο Βρετανός Λάντο Νόρις με McLaren πήρε την 4η θέση, μπροστά από τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες με Red Bull. Η Ferrari, που ήταν έκτη πέρυσι στην κατάταξη των κατασκευαστών, είδε τους δύο οδηγούς της Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό) και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία) να παίρνουν την 6η και 8η θέση αντίστοιχα.

Ο Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) στην επιστροφή του στην Φόρμουλα Ένα, στα 39 χρόνια του, υποχρεώθηκε να εγκαταλειψει στον 34ο γύρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις