Εκκληση Σαρκοζί στην Πολωνία για τη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 09:54
A- A A+

Εκκληση για την άμεση υιοθέτηση μιας νέας απλοποιημένης Ευρωπαϊκής Συνθήκης απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Βαρσοβία.

Γαλλία και η Πολωνία χρειάζονται μιά Ευρώπη ισχυρή,ενεργή και ενωμένη.Εχουμε χάσει ήδη πολύ χρόνο σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα" τόνισε ο Σαρκοζί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην πολωνική εφημερίδα "Gazeta Wyborcza".

"Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα.Στο επόμενο Ευρωπαικό Συμβούλιο στις 21 και 22 Ιουνίου μπορούμε να επιτύχουμε μιά συμφωνία για το περιεχόμενο της απλοποιημένης συνθήκης ,η οποία θα υπογραφεί πριν το τέλος του χρόνου και θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος του 2008,το αργότερο πριν τις ευρωεκλογές του 2009" σημείωσε ο Σαρκοζί.

Ο πολωνός πρόεδρος Λεχ Κατζίνσκι και ο πρωθυπουργός και δίδυμος αδελφός του,Γιάροσλαβ, έχουν απειλήσει να ασκήσουν βέτο στη διαδικασία μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών θεσμών ,αν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις της Βαρσοβίας για το σύστημα ψηφοφοριών στην ΕΕ. Ο Γιάροσλαβ Κατζίνσκι τόνισε μάλιστα ότι ουδεμία βιασύνη υπάρχει για την υιοθέτηση μιας νέας ευρωπαικής συνθήκης,προσθέτοντας ότι χρειάζεται "περίπου ένας χρόνος" για διαπραγματεύσεις. "Δεν είμαστε υπέρ της διευθέτησης εντός ολίγων ημερών των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης" τόνισε ο πολωνός πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή