«Καυτή» δοκιμασία στις αντοχές μας

Εως τις 12 αύριο και μεθαύριο οι δημόσιες υπηρεσίες
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 14:51
UPD:17:59

A- A A+

ΑΚΟΜΗ και στους 44 βαθμούς θα φθάσει αύριο η θερμοκρασία, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, τους πρώτους θανάτους λόγω θερμοπληξίας επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για δύο ηλικιωμένους σε Λάρισα και Αίγιο και έναν ακόμη θάνατο ασθενούς στην Αρεόπολη.

Πιο συγκεκριμένα αύριο Τρίτη (26-06-2007) η θερμοκρασία θα φτάσει: στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 και τοπικά τους 44 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς και στα νησιά τους 40 βαθμούς κελσίου.

Την Τετάρτη (27-06-2007) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 4 βαθμούς, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη (28-06) ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ την Παρασκευή (29-06) δεν προβλέπονται τιμές θερμοκρασίας πάνω από 38 βαθμούς κελσιου.

Ειδικότερα για την πόλη της Αθήνας προβλέπονται οι παρακάτω μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας:

Τρίτη (26-06-07): 42-44 βαθμοί

Τετάρτη (27-06-07): 41-43 βαθμοί

Πέμπτη (28-06-07): 38-40 βαθμοί

Παρασκευή (29-06-07): 36-38 βαθμοί

Τρεις νεκροί από θερμοπληξία

Ο υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο δύο ηλικιωμένων -στο Αίγιο και τη Λάρισα- οι οποίοι είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας. Ενας ακόμη θάνατος καταγράφηκε στην Αρεόπολη.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), ο συνολικός αριθμός ασθενών που προσήλθαν το Σαββατοκύριακο στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. με συμπτώματα θερμοπληξίας ή επιβάρυνσης λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ήταν 33, εκ των οποίων έξι παρέμειναν νοσηλευόμενοι και οι υπόλοιποι απήλθαν. Ενας 77χρονος από τα Φάρσαλα κατέληξε χθες στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και άλλη μία 84χρονη ασθενής σήμερα στο Γ.Ν. Αιγίου. Ο θάνατος μίας ακόμα ασθενούς διαπιστώθηκε στην Αρεόπολη από ιατρό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο Περσέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της χώρας και το ΕΚΑΒ. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να τηλεφωνούν στο 1570.

Nέο ρεκόρ στην κατανάλωση ρεύματος

Την ίδια ώρα η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε νέο ρεκόρ καθώς έφθασε στις 13:15 στα 10.357 MW.

Ήδη από το πρωί διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Μαρούσι, Νέα Κηφισιά, Παγκράτι και περιοχές του κέντρου. Χθες, παρά το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στις περιοχές του Φαλήρου, της Καλλιθέας, τις Τζιτζιφιές, το Περιστέρι, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι και το Καματερό. Μικρής διάρκειας διακοπές στην ηλεκτροδότηση είχαμε και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

«Στις 11.000 MW το όριο αντοχής του συστήματος»

Έχουν ληφθεί «όλα τα μέτρα για να αποφύγουμε οποιοδήποτε δυσάρεστο ενδεχόμενο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/25/1349740.htm . Είπε ακόμη ότι οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις της ΔΕΗ για λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε παρά πολύ σημαντικό. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, σε ερώτηση σχετικά με το όριο αντοχής του συστήματος ο κ. Στεφάνου, απάντησε: «Μετρημένο γύρω στις 11.000 MW».

Στις 12 μ. θα κλείσουν αύριο και την Τετάρτη οι δημόσιες υπηρεσίες

Η ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές για λελογισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, κυρίως τις ώρες αιχμής (11 το πρωί έως 3 μετά το μεσημέρι). Στο πλαίσιο αυτό όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα κλείσουν αύριο και μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι (θα παραμείνουν μόνο οι γενικοί διευθυντές μέχρι τη λήξη του κανονικού ωραρίου).

Σχετική εγκύκλιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/25/1349718.htm υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών η οποία και απεστάλη προς όλα τα Υπουργεία, τις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων, τις Αυτοτελείς Γενικές Γραμματείες και τις Αυτοτελείς Υπηρεσίες, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τις Περιφέρειες και τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του ΥΠΕΣΔΔΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή