Στο κτίριο του ΦΙΞ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Αμεση έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 15:30
A- A A+

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την ανακατασκευή του κτιρίου ΦΙΞ όπου θα στεγαστεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δυο χρόνια.

Όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, η γειτνίαση του νέου κτιρίου του ΕΜΣΤ με το υπό ανέγερση Μουσείο Ακρόπολης προσβλέπει στη συγκρότηση ενός πολιτιστικού άξονα με δυο πόλους έλξης διεθνών προδιαγραφών και εμβέλειας, που συνδέουν την αρχαιότητα με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ, Κυριάκος Γριβέας, τόνισε ότι το μουσείο θα είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας και τα πλέον λειτουργικά του κόσμου - ενεργειακά ευαίσθητο στις μεταβολές του ελληνικού κλίματος και σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι οικονομικό στη λειτουργία.

Το Μουσείο θα χωρίζεται σε δυο μεγάλες ενότητες:

- τους δημόσιους χώρους των εκθέσεων και χώρους, όπου θα κυκλοφορεί το κοινό (δημόσιους χώρους, εκθεσιακούς και μη)

- και τους χώρους όπου θα διακινούνται τα έργα Τέχνης και τους χώρους των γραφείων, εργαστηρίων και αρχείων όπου θα εργάζεται το προσωπικό του Μουσείου (μη δημόσιους εκθεσιακούς και μη χώρους).

Η συνολικά καλυπτόμενη επιφάνεια του κτιρίου, όπου θα φιλοξενηθεί το Μουσείο είναι 3.125 τ.μ., η συνολική δόμηση 18.200 τ.μ., οι ημι-υπαίθριοι χώροι 430 τ.μ. και το δώμα 725 τ.μ.

Προτεινόμενα για εσάς