Γερμανία: 16 εκατομμύρια δόσεις της AstraZeneca το δεύτερο τρίμηνο

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 16:32
UPD:16:33
REUTERS/LEE SMITH
A- A A+

Η Γερμανία δήλωσε ότι αναμένεται να λάβει 16 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Αυτό θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει λιγότερες δόσεις από τις δεσμεύσεις της εταιρείας, σύμφωνα με τη δημοσίευση σύμβασης με την ΕΕ.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι ο όγκος των παραδόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να είναι στο μισό από το επίπεδο των συμφωνηθεισών παραδόσεων με την εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι 16 εκατομμύρια δόσεις της Γερμανίας ευθυγραμμίζονται με αυτό το πιθανό έλλειμμα, επειδή η χώρα αναμενόταν να λάβει περίπου 34 εκατομμύρια δόσεις από τις 180 εκατομμύρια που συμφωνήθηκε με την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου υγείας στη διάθεση του πρακτορείου Reuters.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, το υπουργείο επιβεβαίωσε τις γερμανικές προβλέψεις για τις παραδόσεις που περιέχονται στο εσωτερικό έγγραφο, οι οποίες δεν ήταν προηγουμένως δημόσιες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου, η Γερμανία αναμένεται να λάβει 33,8 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca το τρίτο τρίμηνο του 2021, πέρα ​​από το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στη σύμβαση της ΕΕ, η οποία προβλέπει την ολοκλήρωση των αρχικών παραδόσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

Συνολικά, η Γερμανία αναμένει από την AstraZeneca 56,3 εκατομμύρια δόσεις βάσει της σύμβασης της ΕΕ, η οποία ισούται με το 18,7% των 300 εκατομμυρίων δόσεων για την ΕΕ.

«Κατά τον υπολογισμό του αριθμού των δόσεων που διατίθενται για τις περιφέρειες, το Υπουργείο Υγείας είχε πάντα κατά νου ότι το εμβόλιο της AstraZeneca εγκρίθηκε αργότερα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή