ΗΠΑ: Επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων εξασφάλισε η διοίκηση Μπάιντεν

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 16:13
UPD:16:15
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την αγορά επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεων εμβολίων Covid-19, κάνοντας πράξη τα σχέδια που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η αγορά για 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για καθεμία από τους κατασκευαστές εμβολίων Moderna και Pfizer θα αυξήσουν τον εφοδιασμό της χώρας σε 600 εκατομμύρια δόσεις - αρκετές για τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι 200 ​​εκατομμύρια δόσεις που μόλις αγοράστηκαν θα είναι διαθέσιμες έως τον Μάιο και όχι τον Ιούνιο όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Αυτό φέρνει τη χώρα σε καλό δρόμο για τον εμβολιασμό 300 εκατομμυρίων Αμερικανών μέχρι τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

«Μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε τους πόρους», δήλωσε ο πρόεδρος. «Απλώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε».

Η αύξηση του ρυθμού της εκστρατείας εμβολιασμού ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τη διοίκηση του κ. Μπάιντεν, ξεκινώντας με τον στόχο του προέδρου να χορηγήσει 100 εκατομμύρια δόσεις εντός των πρώτων 100 ημερών από την προεδρία του. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι το NFL συμφώνησε να διαθέσει όλα τα στάδια του για χώρους εμβολιασμού.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν στο ΝΙΗ (National Intitutes of Health) για να περιοδεύσει στο κέντρο εμβολίων με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλό του, Άνθονι Φάτσι, ο οποίος διευθύνει τη διαχείριση της μολυσματικής νόσου του οργανισμού και τον διευθυντή του ΝΙΗ Φράνσις Κόλινς. Ο πρόεδρος επαίνεσε τους επιστήμονες του οργανισμού για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο εμβολιασμού.

«Για όλους εσάς, η δουλειά σας κατέστησε δυνατή την αξιοσημείωτη ταχεία ανάπτυξη των εμβολίων Covid-19 που έχουμε σήμερα. Είναι απίστευτο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν. «Εκ μέρους ενός ευγνώμονος έθνους, θέλω να σας ευχαριστήσω και τις οικογένειές σας για το έργο και τη θυσία σας.»

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε φορώντας μάσκα, παρόλο που έχει εμβολιαστεί, και τόνισε την ανάγκη για Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού. Η χρήση μάσκας είναι «πατριωτική ευθύνη», είπε - σημειώνοντας ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της Covid, χωρίς ένα εμβόλιο.

Ο Ιανουάριος ήταν ένας από τους θανατηφόρους μήνες της πανδημίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή