Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 14:39
A- A A+

Με απόφαση του υπουργού Αμυνας και του υφυπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1055 Β / 27-06-2007), η αυτεπάγγελτη αναζήτηση των πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης (τύπου Α' και Β') που εκδίδονται από υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας από τις 30 Ιουλίου 2007, θα διενεργείται πλέον υποχρεωτικά από τις αρμόδιες για την έκδοση της τελικής διοικητικής πράξης υπηρεσίες των υπουργείων, των αυτοτελών Δημοσίων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού.

Όπως διευκρινίζεται, όπου καθιερώνεται η υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση, οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεώνονται να αναζητούν οι ίδιες, χωρίς τη συναίνεση των πολιτών, τα πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την έκδοση της διοικητικής πράξης που ενδιαφέρει τον πολίτη.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών εξακολουθούν να αναζητούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας να εκδίδουν, το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (τύπου Α΄ και Β΄) , εφόσον ο πολίτης το αναζητά προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε φορείς που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης (στον ιδιωτικό τομέα).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή