AstraZeneca: Τροποποιείται το εμβόλιο για να καλύπτει πλήρως τις μεταλλάξεις

Έτοιμο ως το φθινόπωρο του 2021
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 15:58
UPD:16:02
REUTERS/LEE SMITH
A- A A+

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαίωσαν ότι σχεδιάζουν τροποποίηση του εμβολίου κατά της Covid-19 για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων. Το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο του 2021.

«Στοχεύουμε κυρίως στο να έχουμε κάτι έτοιμο έως το φθινόπωρο» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca, Σερ Μένε Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου. Επισήμανε, πάντως, ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως τα υπάρχοντα εμβόλια λειτουργούν καλά ενάντια στις μεταλλάξεις που έχουν προκύψει. «Αν και η συνολική αποτελεσματικότητά τους ίσως εξασθενεί λίγο», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση των παραλλαγών του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί έως το φθινόπωρο, σημείωσε και ο καθηγητής Άντι Πόλαρντ, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ανέφερε ότι ήδη σχεδιάζουν μικροαλλαγές στο εμβόλιο. Εξήγησε ότι πρόκειται για μία γρήγορη διαδικασία και πως θα χρειαστούν μικρές κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου.

Τα σχόλια ήρθαν μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η ομάδα,  παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης και μετάδοσης του ιού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή