Δικηγόροι Τραμπ: Η Γερουσία δεν έχει καμία δικαιοδοσία να τον δικάσει

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 20:13
UPD:20:16
VIA REUTERS/Donald J. Trump via Twitter
A- A A+

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν την Τρίτη ότι η Γερουσία των ΗΠΑ δεν έχει καμία εξουσία να τον δικάσει ως ιδιώτη πολίτη με κατηγορία κατηγορίας ότι προκάλεσε εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Σε μια έκθεση που κατατέθηκε μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της δίκης του, η αμυντική ομάδα του Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι η Γερουσία δεν έχει δικαιοδοσία να τον εμποδίσει να κατέχει δημόσια αξιώματα στο μέλλον.

Πάντως οι Δημοκρατικοί βουλευτές που ανέλαβαν τον ρόλο των εισαγγελέων, στη δεύτερη δίκη του κ. Τραμπ ενώπιον της Γερουσίας, τον θεωρούν «αποκλειστικά υπεύθυνο» για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Για να καταδικαστεί ο Τραμπ χρειάζεται να ψηφίσουν εναντίον του τα δύο τρίτα της Γερουσίας, κάτι που σημαίνει ότι 17 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές θα πρέπει να ταχθούν στο πλευρό των Δημοκρατικών, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Την περασμένη εβδομάδα, σε μια ψηφοφορία στο Σώμα, οι 45 από τους 50 Ρεπουμπλικάνους ζήτησαν να απορριφθεί η παραπομπή του πρώην προέδρου ως αντισυνταγματική.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή