Η ΕΕ θέλει να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την AstraZeneca

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 12:17
UPD:12:28
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για τις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Η AstraZeneca, που έχει ανακοινώσει πως αδυνατεί να παραδώσει τις συμφωνημένες δόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω προβλημάτων παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο, δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να προσφέρει άλλες 8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τον Μάρτιο με τις Βρυξέλλες να απαντούν πως και πάλι το σχέδιο εμβολιασμού εκτροχιάζεται σημαντικά. 

Υπενθυμίζεται ότι υπολογίζεται πως η ΕΕ θα λάβει το διάστημα αυτό 31 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, δηλαδή 60% λιγότερες από τις συμφωνηθείσες.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα πως το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ΕΕ με την AstraZeneca για την προμήθεια του εμβολίου της είναι ξεκάθαρο και αναφέρεται συγκεκριμένα στις ποσότητες των εμβολίων που πρέπει να παραδοθούν στην Ένωση. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ έχει την πρόθεση να δώσει σήμερα στην δημοσιότητα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την AstraZeneca για την τροφοδοσία της Ευρώπης. 

«Θέλουμε να το δημοσιεύσουμε σήμερα, βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την εταιρεία σχετικά με τα τμήματα (του συμβολαίου) που πρέπει να καλυφθούν » για λόγους εμπιστευτικότητας, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή