Γερμανία: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstaZeneca τον Φεβρουάριο

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 18:44
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Η Γερμανία αναμένει από τη βρετανική AstraZeneca Plc να παραδώσει 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Covid-19 τον Φεβρουάριο παρά τα τελευταία προβλήματα παραγωγής της εταιρείας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η AstraZeneca ενημέρωσε τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ότι θα μειώσει τις παραδόσεις του εμβολίου Covid-19 στην Ε.Ε. κατά 60% έως 31 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω προβλημάτων παραγωγής, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters.

Η μείωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Ευρώπη, αφού η Pfizer Inc και η γερμανική BioNTech επιβράδυναν την προμήθεια του εμβολίου τους στο μπλοκ αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη λόγω της προσπάθειας για αύξηση της παραγωγής.

«Τα καλά νέα είναι ότι εάν το εμβόλιο της AstraZeneca εγκριθεί στα τέλη Ιανουαρίου, αναμένουμε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τη Γερμανία τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Σπαν στη Bild am Sonntag σε συνέντευξή του.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή