NBA: «Έσκασε η βόμβα» Χάρντεν στο Μπρούκλιν

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 08:45
UPD:08:46
USA TODAY Sports/Carmen Mandato
A- A A+

Πανδαιμόνιο ανταλλαγών το βράδυ της Τετάρτης (13/01) στο ΝΒΑ, με το μεγάλο «μπαμ» να κάνει το Χιούστον στέλντοντας τον Τζέιμς Χάρντεν στο Μπρούκλιν, όπου με τους Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ, οι Νετς γίνονται αυτόματα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο μεγάλο αυτό deal ενεπλάκησαν τέσσερις ομάδες, με τους Ρόκετς να ενισχύονται με τον Βίκτορ Ολαντίπο, μετά από ένα σίριαλ που τράβηξε περίπου δύο μήνες.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η συμπεριφορά του «μούσια» το τελευταίο διάστημα ανάγκασε το Χιούστον ν΄ αλλάξει στάση. Όπως μετέδωσε το ESPN οι άνθρωποι του συλλόγου του Τέξας κουράστηκαν με τα... καμώματα του Χάρντεν κι αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν στο Μπρούκλιν για να γλιτώσουν από τη γκρίνια του και να δουν την «επόμενη μέρα» του συλλόγου.

Στην ανταλλαγή, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχει και το Κλίβελαντ. Συγκεκριμένα, ο γκαρντ Ντάντε Έξουμ, ο περιφερειακός Ρόντιονς Κούρουτς θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο Χιούστον μαζί με τέσσερα draft picks πρώτων γύρων σε μελλοντικά draft (δύο δικά τους και ένα των Καβαλίερς), με τον περιφερειακό Τόριαν Πρινς και τον σέντερ Τζάρετ Άλεν να μετακομίζουν στο Κλίβελαντ.

Ο Κάρις ΛεΒέρτ μπήκε επίσης στο πακέτο με προορισμό το Χιούστον, με τους Ρόκετς να τον στέλνουν αμέσως στην Ιντιανάπολις για να πάρουν πίσω τον Βίκτορ Ολαντίπο σε μια επίσης εντυπωσιακή κίνηση!

Η καριέρα του Τζέιμς Χάρντεν στις «ρουκέτες» ολοκληρώθηκε με με 29.6 πόντους από 51.2% στο δίποντο, 36.2% στο τρίποντο και 86.2% στις βολές, μαζί με 6 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά 37 λεπτά συμμετοχής σε 621 αγώνες.

Στη νέα του ομάδα ο «μούσιας» θα βρεθεί ξανά με τον Κέβιν Ντουράντ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Οκλαχόμα, αλλά και με τον Μάικ Ντ' Αντόνι που είναι ο πρώτος βοηθός του Στιβ Νας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις