Γ. Γεωργαντάς: Ξεκινά ο εμβολιασμός για πολίτες άνω των 85- Από Δευτέρα θα λαμβάνουν SMS

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 11:44
UPD:11:46
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

«Από τη ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr καθώς και τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού τους πολίτες άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμό», επεσήμανε σε συνέντευξή του  ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι οι πολίτες που βρίσκονται στην άυλη συνταγογράφηση,  θα λάβουν από Δευτέρα ένα μήνυμα SMS, για το σημείο που θα πρέπει να παρευρεθούν, προκειμένου να εμβολιαστούν.  Ο εμβολιασμός , είπε, θα γίνει βάσει προτεραιοποίησης που έχει δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Όσοι, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς, για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού να πάνε στο φαρμακείο, μπορούν στο ΚΕΠ ή στην άυλη συνταγογράφηση,  να αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Οι άνω των 85 ετών πολίτες, που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό SMS και μόνον αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά, θα εμφανιστούν στην ώρα και το σημείο που θα τους υποδειχθεί μέσω του μηνύματος.

Αναφορικά με στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες μέσω της οποίας αν θελήσουν μπορούν να εξεταστούν οι εκπαιδευτικοί, πριν από την επιστροφή τους στο σχολείο, υπογράμμισε ότι τα τεστ  έχουν ξεκινήσει από σήμερα, ενώ σημείωσε ότι  η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και όταν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Τέλος, επεσήμανε ότι την ώρα που θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το εμβόλιο και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να εγγραφούν και να πιστοποιηθεούν μέσω της πλατφόρμας. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή