CureVac και Bayer ενώνουν τις δυνάμεις στη μάχη κατά της COVID-19

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 18:34
UPD:18:40
REUTERS/Andreas Gebert
A- A A+

Με το υπό έρευνα εμβόλιο CVnCoV οι εταιρείες CureVac και Bayer υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και παροχής υπηρεσιών. Η Bayer θα υποστηρίξει την CureVac σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και της διάθεσης του εμβολίου CVnCoV ενώ,  η CureVac θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Bayer και τις υπάρχουσες υποδομές της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχουν πλάνα για τη διευκόλυνση της διάθεσης αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων.

Συγκεκριμένα, η Bayer υπέγραψε συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, η οποία, αναπτύσσει μια νέα κατηγορία μετασχηματιστικών φαρμάκων με βάση το mRNA. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Bayer θα υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη, τη διάθεση και τις αντίστοιχες σε επιλεγμένες περιοχές διαδικασίες του υποψηφίου εμβολίου για το COVID-19 της CureVac, CVnCoV. Για το σκοπό αυτό, η Bayer θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υπάρχουσες υποδομές σε διάφορες διαδικασίες, όπως κλινικές μελέτες, κανονιστικές υποθέσεις, φαρμακοεπαγρύπνηση, ιατρική πληροφόρηση, αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και γενική υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες.

Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών. Η Bayer διαθέτει περαιτέρω επιλογές για να γίνει Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους ώστε η CureVac να είναι σε θέση να παρέχει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις CVnCoV σε όλο τον κόσμο, μόλις δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Μαζί και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διακοπή της πανδημίας COVID-19.

Να σημειωθεί, ότι η CureVac επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή του υποψηφίου εμβολίου. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της, σε συνεργασία με τους Wacker και Fareva, μεταξύ άλλων. Ενώ, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο στην ανάπτυξη του CVnCoV με την έναρξη της παγκόσμιας μελέτης Φάσης ΙΙb/III.

Ανθή Αγγελοπούλου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή