Στο πρωτάθλημα της DTM ο Αλεξάντερ Άλμπον

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 23:49
UPD:23:54
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Ο Αλεξάντερ Άλμπον είπε αντίο στο τιμόνι ως επίσημος οδηγός της F1 με τη Red Bull, εξαιτίας του Σέρχιο Πέρες, (θα είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας του Milton Keynes το 2021), όμως βρήκε... παρηγοριά, καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νέο DTM, το οποίο από την επόμενη σεζόν θα χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα GT3 για να αντικαταστήσει την κατηγορία 1.

Φυσικά, αυτό όποτε ο 24χρονος θα είναι ελεύθερος από δεσμεύσεις ως εφεδρικός οδηγός και στον προσομοιωτή με την ομάδα του F1. Αυτό που είναι σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι παράλληλα με τον Ταϊλανδό θα υπάρχει ο 18χρονος Νεοζηλανδός Λίαμ Λόουσον, πέμπτος με τη Hitech στο τελευταίο πρωτάθλημα της F3.

Και οι δύο είναι οι πρώτοι που επιβεβαιώθηκαν για το πρωτάθλημα DTM του 2021. Και ο επικεφαλής της γερμανικής σειράς, Γκέραρντ Μπέργκερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του: «Έχοντας έναν οδηγό της F1 όπως ο Άλεξ Άλμπον κι έναν ταλαντούχο, τον Λίαμ Λόουσον, ανεβαίνει το επίπεδο της κατηγορίας, όπως ήθελα».

Μετά την τέταρτη θέση που στη Σουζούκα, ο Αλεξάντερ Άλμπον στοχεύει στο βάθρο στον αγώνα της Πόλης του Μεξικού. Στην άποψη του Μπέργκερ προσχώρησε και ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος υπογράμμισε ότι το DTM είναι «ένα πρωτάθλημα της υψηλότερης κατάταξης για GT3s και μια πλατφόρμα που αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόκληση και για τους δύο οδηγούς μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις