ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Στο μισό ενδέχεται να μειωθούν οι δόσεις του εμβολίου της Moderna

Στόχος να λάβουν την πρώτη δόση περισσότεροι
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 11:55
UPD:11:58
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

Οι ΗΠΑ μπορεί να μειώσουν τις δόσεις του εμβολίου Moderna στο μισό, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να λάβουν την πρώτη δόση, λέει ο σύμβουλος της Operation Warp Speed.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να εμβολιάσουν περίπου το 80% του πληθυσμού για να επιτύχουν την «ανοσία της αγέλης» έναντι της Covid-19.

"Θα βασίζεται σε γεγονότα και δεδομένα για την ανοσοποίηση περισσότερων ανθρώπων", δήλωσε ο Σλάουι στο "Face the Nation" του CBS, προσθέτοντας, "φυσικά, συνεχίζουμε να παράγουμε περισσότερες δόσεις εμβολίου."

Τα σχόλιά του ήρθαν εν μέσω εντατικής ανησυχίας ότι η διανομή εμβολίων Covid ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο, με την κυβέρνηση Trump να έχει χάσει τον αρχικό της στόχο να εμβολιάσει 20 εκατομμύρια Αμερικανούς έως το τέλος του 2020. Μέχρι στιγμής, λίγο περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19, και άλλα 13 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί σε πολιτείες, σύμφωνα με το CDC.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να εμβολιάσουν περίπου το 80% του πληθυσμού για να επιτύχουν την ανοσία της κοινότητας κατά του ιού και αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν γρήγορα τις προσπάθειες ανοσοποίησης καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 20,4 εκατομμύρια περιπτώσεις και 350.000 θανάτους μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο κορυφαίος ομοσπονδιακός εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες Άνθονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τις δόσεις και τα χρονοδιαγράμματα που χρησιμοποιούνται σε κλινικές δοκιμές στα εμβόλια, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες διανομής πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές.

"Ξέρουμε τι μας λέει η επιστήμη", είπε στο NBC, χωρίς να απαντά άμεσα στην πρόταση του Σλάουι. "Άρα το συναίσθημά μου ... είναι να το κάνουμε με τον τρόπο που οι κλινικές δοκιμές μας έχουν δώσει οδηγίες για να το κάνουμε. Αλλά ας γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο να το κάνουμε στα χέρια των ανθρώπων."

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters και το Politico.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή