Κορωνοϊός-Βρετανία: Αυστηρότεροι περιορισμοί λόγω του νέου στελέχους

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 13:32
UPD:13:34
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι τεράστιες περιοχές της Αγγλίας θα τεθούν υπό τους αυστηρότερους περιορισμούς COVID-19, καθώς μια εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα, ωθώντας τον αριθμό των περιπτώσεων σε επίπεδο ρεκόρ.

Η Βρετανία ανέφερε σχεδόν 40.000 νέες λοιμώξεις με τη μεταλλαγμένη, η οποία θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από την αρχική, προκαλώντας αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων - 744 - ήταν επίσης ο υψηλότερος αριθμός από τον Απρίλιο.

«Δεν γίνεται να κάνουμε τα Χριστούγεννα που περιμέναμε»

«Σε αυτό το πλαίσιο αυξανόμενων λοιμώξεων, αυξανόμενων νοσοκομείων και αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που πεθαίνουν από κοροναϊό, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να δράσουμε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σε ενημέρωση των ΜΜΕ. «Απλά δεν μπορούμε να έχουμε το είδος των Χριστουγέννων που λαχταρούμε όλοι».

Από το Σάββατο, ισχύουν αυσητότερα περιριστικά μέτρα κοινωνικών αποστάσεων για το Λονδίνο, τη νοτιοανατολική Αγγλία και την Ουαλία, ενώ τα σχέδια για τις συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη χώρα είτε μειώθηκαν δραματικά είτε καταργήθηκαν εντελώς.

Ο Χάνκοκ είπε ότι από τις 26 Δεκεμβρίου, πολλά άλλα μέρη της νότιας Αγγλίας θα προστεθούν επίσης στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών, εντάσσοντας τα 16 εκατομμύρια ήδη στην κατηγορία 4, ενώ άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται σήμερα σε χαμηλότερες βαθμίδες θα αντιμετωπίσουν επίσης νέα ους περιορισμούς.

Οι κυβερνήσεις στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σχεδόν όλοι όσοι ζουν σε αυτές τις χώρες θα υπόκεινται στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών (tier 4) μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Χάνκοκ είπε ότι καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 1909 εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω COVID την ημέρα, με 18.943 άτομα που βρίσκονται σήμερα στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Απρίλιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή